Kempování je zdravé a přináší radost

14.10.2021
http://www.karavany-strakonice.cz/admin/./upload/clanky/motorhome-5024832_1280.jpg

Cítíte se po kempování obzvlášť dobře? To není náhoda. Několik studií ukázalo, že kempování vydatně podopruje zdraví člověka. I když strávíte jen víkend v kempu, budete se domů vracet svěží a znovuzrození.

Po dovolené v kempu se každý cítí lépe. Všimnete si, že kempování zlepšuje vaši kvalitu spánku, náladu a úroveň stresu. Jen ty správné ingredience pro šťastný život. Neváhejte tedy s dalším cestováním v karavanu nebo obytném voze.

Poznáte nové kraje

Zdravotní vlastnosti jízdy v karavanu či obytném voze začínají změnou scenérie. Když opustíte svůj pohodlný a známý prostor, budete ve střehu, bdělí a zvědaví. Znalci také říkají, že na své starosti snadněji zapomenete, když se zaměříte na věci, které nejsou záležitostí každodenního života. Nenechte si tedy ujít tu nádhernou horu nebo drsné pobřeží, protože to jsou věci, které doma nevidíte.

Aktivnější než doma

Cestování obytným autem a karavanem je mnohem fyzičtější, než byste si mohli myslet. Procházka, hraní badmintonu, koupání v jezeře, jízda na kole po pobřeží. A kde byste se doma po večeři povalovali na pohovce, v kempu byste se mohli projít do té pěkné malé kavárny ve vesnici. Mnoho pohybu je nejen dobré pro vaše tělo a vaši kondici, ale také produkuje dopamin, známý jako „hormon štěstí“. Kromě toho vaše tělo produkuje endorfiny, které snižují bolest a pozitivně vás naladí.

Získáte nové přátelé

Kempování je společenská aktivita. V kempu potkáte spřízněné duše, kteří si všichni užívají odpočinkovou dovolenou, stejně jako vy. Sociální aktivity přispívají k celkové pohodě člověka. Je samozřejmě iluzí, že každý táborník, se kterým se setkáte, bude skvělý konverzátor, ale uvolněná atmosféra v kempu je určitě důvodem, proč se mnoho lidí rozhodne kempovat.

Lepší nálada

Zelená krajina způsobí, že vaše špatná nálada zmizí během několika minut. Zejména pokud žijete ve městě s velmi malým množstvím zeleně, je změna přírodního prostředí ještě výraznější. Protože pokud jste během dne hodně venku, vaše tělo produkuje více vitaminu D a velké množství kyslíku, který dýcháte, posiluje imunitní systém, což přispívá k dobrému spánku.

 

Půjčte si naše obytné auto ještě dnes za výhodných podmínek.
rezervovat